Hrustljave granola kroglice

By NINA ZORČIČ

˝Najlažji, najhitreje pripravljen prigrizek iz le nekaj osnovnih sestavin! Moje hitre hrustljave granola kroglice so odličen prigrizek, ki bo zadovoljil tudi prave sladkosnedce.

Granola kroglice oz. “kupčki” so pripravljene v manj kot 5 minutah in iz samo 5 sestavin!

Sestavine so klasične in jih verjetno že imate doma, priprava pa noro preprosta – vse sestavine samo zmešate v eni posodi, s pomočjo žlice oblikujete kroglice oz. kupčke, ki jih vsaj 30 minut hladite v hladilniku. In prigrizek je končan!

Kroglice si lahko prilagodite čisto po svojem okusu in uporabite samo vaše najljubše izdelke – uporabite lahko svojo najljubšo granolo, najljubši sirup, maslo oreščkov in čokoladni namaz!˝

˝Za pripravo sem uporabila datljev sirup, ker je naravno sladkan in zato ravno prav sladek, ohlajen pa je zelo gost zato, poleg kokosovega olja, deluje kot odlično vezivo, ki kroglice drži skupaj.

V kolikor datljevega sirupa nimate, lahko poskusite z medom ali javorjevim sirupom, ampak s temi sestavinami recepta nisem testirala, zato uspeha ne morem zagotoviti. V kolikor poskusite, bom vesela vašega mnenja!

Uporabite pa lahko vašo najljubšo granolo – s sadjem, čokolado, oreščki itd. Z vsemi granolami bodo kroglice uspele, svetujem pa, da večje skupke oz. kose granole razlomite na manjše kose, preden jo dodate k mokrim sestavinam. Če bodo kosi granole preveliki, boste težko oblikovali lepe kupčke.˝ – Nina Zorčič

recept najdeš TUKAJ