YUMMY SLOVENIA

Vsak svoj smisel živi po svoje, ampak obstaja par stvari, brez katerih ne moremo in ena izmed teh je hrana. Sem Blaž Berlec in obožujem hrano, dobro hrano, skrbno pripravljeno, okusno, sočno, pisano in bogato s hranilnimi snovmi. Zato sem se tudi odločil, da YummySlovenia ime popeljem v vode bloganja, ker želim svoje izkušnje in izkušnje restavracij ter slovenskih ponudnikov kulinarike, popeljati med vse vas bralce. In Slovenija, naša prelepa, pisana in raznolika dežela, je prav tako raznovrstna tudi v kulinarični ponudbi. Pomembno je, da kot prebivalci te dežele, podpremo vse lokalne in slovenske ponudnike.

#podprimolokalno #podprimoslovensko.

Pot YummySlovenia se je začela zloglasnega leta 2020 in sicer konec januarja, ko mi je zelo izjemna oseba v mojem življenju izrekla besede, ki so bile brca v rit, da sem ustvaril Instagram profil @yummyslovenia. Seveda se v glavi porajajo vprašanja kot so “Kaj si bojo mislili prijatelji?”, “Saj mi itak ne more uspeti!”, “Saj to nobenega ne zanima.”… Pa vendar, mnogo bolj obžalujemo dejanja, ki jih ne naredimo, kot pa tista, ki se jih lotimo in nam spodletijo. Dandanes sem izredno hvaležen za nasvete in “pushe”, da sem pritisnil “ustvari račun” tipko, saj počnem stvar v kateri noro uživam, spoznavam mnogo izjemnih ljudi in užitek ob hrani lahko delim s prijatelji in z vsemi vami. Ob enem pa s tem pomagam pri razvoju slovenske kulinarike in ponudnikov kulinarike.

V mojih blogih in objavah boste spoznavali nove restavracije, njihove zgodbe, njihovo ponudbo, tegobe in prepreke, ki so jih morali premagati, da so sedaj tu, kjer so. Seveda pa bo poudarek na hrani in pijači, pardon, na izjemni, nepogrešljivi in pregrešno dobri hrani in pijači. Rad bi vam tudi pomagal pri večni dilemi “Kam peljat jesti partnerja/ico?”, “Kam jesti, ko greš na izlet v XY kraj?”, saj veste kako to vedno poteka … Upam, da bomo skupaj ustvarili lepo prihodnost za slovenske ponudnike kulinarike in da se besede tega bloga nekoč dotaknejo tudi turistov, ki bodo nato poleg lepot Slovenije, v širni svet popeljali še izjemnost slovenske kulinarike. 

Zadnje čase pa se zaradi celotne situacije tudi sam poslužujem kuhanja v domači kuhinji in sicer v epizodah YummyKuha serije na morej Instagram profilu. Epizode si lahko ogledate sproti na story-ih. In če vam slučajno kakšna uide, jih lahko najdete pod highlightsi in na sedaj tudi pod objavami na Iinstagram TV-ju.

Sledite mi tudi na Instagramu @yummyslovenia in na Facebooku YummySlovenia, da res lahko zgradimo čim večjo skupnost in podporo slovenskim ponudnikom! 

Uživajte in dober tek!