WOO-DEN

Les ima neprecenljivo vrednost, vendar ga žal prevečkrat zavržemo. Lahko bi ga ponovno uporabili in mu ponudili novo priložnost. Pri Woo-Den se zavzemava za trajnostni način izrabljanja naravnih danosti, zato sva se odločila, da odpadni les na novo osmisliva.

Pozdravljeni, sva Teja in Denis in prihajava iz vinorodne Vipavske doline. Pod imenom Woo-Den ustvarjava unikatne in ročno narejene lesene izdelke. Med njimi najbolj izstopajo leseni metuljčki in kravate, poleg tega pa izdelujeva tudi verižice, zapestnice, manšetne gumbe, uhane, prstane in še kaj bi se našlo.

Vsi najini izdelki so narejeni iz recikliranega lesa. Za izdelavo največkrat uporabiva star odpaden parket, dotrajane tramove, staro pohištvo in odrabljene rolke. Na ta način preprečiva, da bi bil kvaliteten in še uporaben les prehitro zavržen.

Velikokrat se na najinih izdelkih vidijo sledi časa in naravne nepravilnosti lesa, zato so grče, sledi lesnih črvov (seveda brez črvov 😀 ) in dotrajanost lesa nekaj povsem običajnega. Meniva, da imajo prav zaradi tega najini izdelki še bolj unikaten in edinstven izgled in se tako razlikujejo od ostalih serijsko narejenih konkurenčnih produktov.

Denis: Star sem 33 let, po poklicu sem arhitekt, po duši pa ljubitelj deskanja na valovih in številnih ostalih športov. Ideja o lesenih modnih dodatkih se je začela avgusta 2014, ko me je dan pred poroko, na katero sva bila s Tejo povabljena, poklical prijatelj in predlagal, da bi lahko izdelal lesenega metuljčka. Tako sem s prijateljevo pomočjo dan pred poroko začel izdelovat prva dva metuljčka, ki pa sta bila zaradi časovne omejitve v primerjavi s sedanjimi končnimi izdelki nekoliko nedodelana. Kljub temu sva s prijateljem na poroki izstopala, saj sva požela veliko pohval.

Teja (ekonomistka, 27 let): Kmalu za tem, sva dobila nekaj naročil, kar nama je dalo novega zagona in potrdilo najino kreativnost. Sčasoma sva izdelke dopolnjevala in razvijala, tako sva začela izdelovati tudi lesene izdelke namenjene nežnejšemu spolu in na ta način se je najina poslovna zgodba začela. Da bi bili najini končni izdelki še bolj edinstveni je Denis oblikoval posebno kartonasto embalažo, katera da izdelkom dodano vrednost in poseben čar.«

Denis: »V letu dni sva nato s Tejo izdelala nekaj lesenih dodatkov za prijatelje, resneje pa sva se dela lotila septembra 2015, ko sva se za nekaj časa preselila na otok Fuerteventura, ki je eden izmed Kanarskih otokov. Na lokalnem »art and craft« marketu je bilo povpraševanje po najinih izdelkih več kot pozitivno. Leto 2017 sva preživela na Novi Zelandiji, kjer sva prav tako prodajala najine kreacije na tamkajšnjih art marketih.

Najini leseni metuljčki se od ostalih razlikujejo tudi po tem, da so bravni trakci na sredini menljivi, zato lahko en metuljček uporabljamo s številnimi barvnimi kombinacijami oz. outfiti.

Spletna stran: https://www.woo-den.com/
Instagram: _woo_den
Facebook: https://www.facebook.com/wooden.dendo/