Unikam

Unikam je družinsko podjetje, kjer izdelujemo unikatne kamnite izdelke.
Sem Dalibor Vukalović, rojen v Varaždinu. Na Kras me je gnala ljubezen, kjer sem sledil ženi Valentini in se leta 2010 preselil v Povir. Svojo ljubezen do obdelovanja kamna sem ji predstavil zelo zgodaj. Danes pri izdelavi, predstavitvi in prodaji končnih produktov sodeluje že cela družina. Sin Jakob mi priskoči na pomoč pri preprostejši obdelavi, da kamnoseštvo ni le moška obrt pa z vsakim dnem znova dokazuje tudi naša mala Vita. Piko na I nam doda še tast Igor, ki poskrbi, da se trdnost kamna omehča z lesenimi detajli.


Naša ponudba obsega vrsto manjših in večjih izdelkov s katerimi si boste lahko polepšali svoj dom, vedno pa so odlična izbira za darilo ob posebni priložnosti. Vabimo vas v predstavitveno galerijo na našem domu, kjer si boste lahko naše delo ogledali v živo in se prepričali o kakovostni izdelavi.
Prav v tem prostoru nastane največ idej za ustvarjanje novih izdelkov, saj se velikokrat z željo po nečem novem usedeva z Valentino za mizo in dorečeva kakšen izdelek pravzaprav želiva ponuditi kupcu. Tako skupaj uskladiva strukturo kamna, velikost izdelka in uporabnost le tega. Velikokrat pa so
najboljše ideje prav tiste, ki so spontane in narejene z veliko ljubeznijo do narave.


Vsi razstavljeni izdelki v studiu so na voljo za takojšnjo prodajo. Lahko pa naročite izdelek po vaših željah.


Da se kamen lahko uporabi na sto in en način se boste lahko prepričali še ob ogledu fotografij celotnega dela, ki vključuje tudi večje izdelave in montaže kamnitih tlakov, stenskih oblog in stopnic.