PIRATE PIŠKA

Pirate Piška so ročno tiskane majice in preveliki puloverji, bombažne vrečke in preprosti nahrbtniki. Včasih tudi nalepke, značke in fanzini. Včasih tudi nogavice. Vedno pa narejeno z veliko ljubezni.

Independent-one-girl-brand sem zasnovala pred več kot sedmimi leti iz preproste želje po ustvarjanju avtorskih izdelov. Že od samega začetka sem ustvarjala po načelih kakovostne izdelave ter z minimalističnim in unisex pristopom v mislih, predvsem pa z željo po vzdrževanju ljubezni do ročno narejenih in trajnostnih izdelkov.

Moje delo zajema vse kar je vidno navzven ter seveda vsega ostalega, ki ponavadi ostane očem skrito. Poleg ustvarjalnega procesa, ki zajema ročno tiskanje majic in puloverjev z avtorskimi motivi ter šivanje urbanih nahrbtnikov, se na drugi strani ne morem izogniti pripravi vsebin za socialna omrežja in spletno stran, kar pomeni pisanje različnih besedil in priprava izdelkov za fotografiranje, ter še ogromno drugih malenkosti, ki na koncu tvorijo zaokroženo celoto. Uživam v vseh fazah, saj mi je kreativno delo pisano na kožo, vendar mi občasno zmanjka ur v dnevu, včasih tudi energije, saj imam idej več kot jih lahko sama uresničim. Pirate Piška je definitivno zelo široko zastavljena ideja v kateri rastem in se učim tako osebno in kreativno, kot poslovno.


Pri sami izdelavi mi največ pomeni svoboda, da lahko ustvarjam, šivam in tiskam sama ter neodvisno od zunanjih proizvajalcev. Za oblikovanje nahrbtnikov uporabljam materiale lokalnega in EU izvora ter tiskam na majice s Fair Wear certifikatom. Skrb za okolje se nadaljujem tudi pri pripravi naročil, saj so vsi izdelki zapakirani v kartonsko embalažo, ki ne vsebuje plastike. Moj glavni namen je delati s spoštovanjem do narave in z zavedanjem od kod prihajajo surovine za ustvarjanje.

Pirate Piška izdelke lahko najdeš na piratepiska.com ali na facebooku in instagramu. Ko trenutna situacija mine, bo izdelke spet mogoče videti in potipati med prsti v različnih trgovinah. Katerih? Spremljaj me na socialnih omrežjih za najbolj sveže informacije.