JANJA VIDEC

Sem Janja Videc, oblikovalka oblačil, strastna raziskovalka naše šamansko – poganske tradicije in ženskih arhetipov, sodobna čarovnica in ljubiteljica minimalizma.

Ustvarjam oblačila po “slow fashion” principu , kjer je poudarek na izdelavi, na materialih, na zgodbi, na tem, kje in na kakšen način oblačila nastajajo in kakšne občutke vzbujajo v nas. Ljudje me najbolj poznajo po Witches sisterhood majicah iz ekološkega bombaža, s potiski, ki se nevezujejo na tradicionalno čarovništvo v našem prostoru.

Moja zgodba se je pričela že precej dolgo nazaj, s študijem oblikovanja oblačil na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljanskih Križankah, preprosto, zaradi težnje po ustvarjanju, že zelo zgodaj. Vedela sem, da to preprosto moram početi. Potem je vse nekako spontano teklo. Telo kot medij mi je bilo od nekdaj zanimivo in privlačno.

Vidite me lahko na spletni strani janjavidec.com, na instagramu @janjavidec in @witchessisterhood in na fb profilu @janjavidec. V živo pa v trgovini Zoofa na Bregu 12 v Ljubljani in v Galeriji Kar=in na Tavčarjevi.