BOHO headwear

Boho headwear je slovenska znamka pokrival, pod katero deluje mlada oblikovalka Špela Strašek. Pokrivala so namenjena ženskam, ki si želijo popestriti svojo celotno podobo z naglavnim dodatkom in pri tem izraziti eleganco ter sofisticiranost. Eleganca, ekstravaganca in dekorativnost so vodilni elementi znamke, ki ponuja svež in inovativen pogled na to staro obrt. Pokrivala zaznamujejo drznost kombinacij, razkošje in poigravanje z različnimi dodatki in materiali. Znamka vključuje eklektiko starega znanja klobučarske obrti z novimi tehnikami, s tem pa se povezuje sodobni modni trendi s tradicijo. Za vsakim pokrivalom se skriva zgodba, posameznik pa je tisti, ki tej zgodbi doda svoj stil unikatnost.

Boho headwear ponuja pokrivala kot so: klobuki, obroči, turbani, trakovi za lase, pentlje in fascinatorji. Vsako pokrivalo je unikatno in ročno izdelano iz kvalitetnih in modnih materialov. V Celju se v samem mestnem jedru nahaja tudi BOHO headwear butik, edini butik v Sloveniji ki ponuja ženske modne dodatke za lase. Moj proces ustvarjanja je ena sama velika zgodba, ki je preplet novih metod dela s starim znanjem klobučarske obrti. Svoje kreacije poleg v Sloveniji, vsako leto razstavljam tudi v Londonu na prestižnem tednu klobukov (London Hat Week), sodelujem z Veleposlaništvom RS v Londonu in z njimi obiskujem kraljevo prireditev Royal Ascot, kjer so bili vidni tudi moji klobuki. Prav tako se povezujem s številnimi celjskimi umetniki in drugimi slovenskimi oblikovalci .

Svojo dejavnost sem ob študiju, leta 2016  začela sprva kot hobi, saj sem si želela zase ustvariti modni trak za lase. Kasneje, v letu 2018, ko se mi je pojavila priložnost, da prvič razstavim svoje delo v Londonu,  sem svoj hobi spremenila v posel. Od takrat so ženske res lepo sprejele moje delo, in opažam, da z veseljem nosijo pokrivala in tako poskrbijo, da ne le v tujini, kjer so pokrivala pogost modni dodatek, ampak da se tudi pri nas v Sloveniji dobro nosijo. Moja velika želja je bila, da doprinesem k obuditvi klobučarstva in da spodbudim ljudi, k nošenju le teh. Menim, da vsako pokrivalo človeku doda stil, značaj hkrati pa v sebi skriva neko zgodbo in misterioznost. Pokrivala so dodatek, ki naredijo celotno podobo posameznika, pri tem pa poudarijo njegovo unikatnost.

Moji izdelke lahko vidite na Instagramu @boho_headwear, Facebooku (BOHO headwear

foto: Ana Sajovic